Redd for hjerteinfarkt? Da bør du vite dette

- Annonse-

Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre for å redusere risikoen for hjertesykdom. Det viktigste er å følge en sunt og balansert kosthold, som inneholder mye frukt, grønnsaker, fisk, bønner og linser, samtidig som du begrenser inntaket av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, sukker og mettet fett. Det anbefales også å holde seg fysisk aktiv, og å unngå røyking og bruk av tobakk. Hvis du har høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå eller diabetes, bør du følge legens anbefalinger for behandling og kontroll av disse tilstandene. Det er også viktig å få regelmessige helseundersøkelser for å oppdage eventuelle problemer tidlig.

Frukt og grønnsaker er en viktig del av en sunt og balansert kosthold, og kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom. De inneholder mange viktige næringsstoffer, som fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter, som kan ha positiv effekt på hjertet og blodkar.

Frukt og grønnsaker som inneholder mye antioksidanter, som bær, epler, gulrøtter og tomater, kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler og redusere betennelse. Frukt og grønnsaker kan også bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom. Det anbefales å spise minst fem porsjoner frukt og grønnsaker hver dag for å opprettholde god helse.

Granateple

En av de sunneste fruktene du kan spise er faktisk granateple. Det er en frukt som stammer fra områdene rundt Middelhavet og Asia. Den er rund eller oval i form, og har en tykk, rødlig eller lilla skall med mange små, harde frø inni.

Granateple er kjent for sin unike smak og for å være rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler. Den brukes ofte i salater, desserter og juicer, og saften kan også brukes som en smakstilsetning i kokte retter. Granateple kan også ha helsemessige fordeler, som å bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom.

Den enkleste måten å få ut granateplekjernene på er å dele den i to, legge den ene halvdelen med frøene ned i hånden og banke på skallet med baksiden av en skje. Gjør gjerne dette over vasken for det kan sprute både saft og frø. Selv om det kan virke som en litt voldsom prosess å få ut frøene så er det vell verdt det. Ikke bare er dette en av de sunneste fruktene du kan spise, den er også ytterst smakfull og passer til det meste.

Tomater

Tomater har også ord på seg for å være en superfrukt som du bør sørge for å få i deg en del av. Tomatene stammer fra Sør-Amerika, men dyrkes i dag over hele verden. Tomater har en rund eller oval form, og er vanligvis røde, men kan også være gule, oransje eller grønne.

De har en kjøttfull og saftig konsistens, og er ofte brukt i salater, pizza, pastaretter og andre kokte retter. Tomater er rike på vitaminer og mineraler, spesielt vitamin C og folat, de inneholder også en rekke antioksidanter. Disse stoffene kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler og redusere betennelse. Tomater kan faktisk også være med på å senke blodtrykket samt redusere risikoen for hjertesykdom.

Blåbær

Blåbær er en type bær som vokser på små busker. De er blå når de er modne, og har en søt og syrlig smak. Blåbær er rike på antioksidanter og andre næringsstoffer som kan være gunstig for helsen. De har blant annet vist seg å ha en positiv effekt på hjernen, hjertet og blodkarene.

Blåbær kan spises rett fra busken, eller fra pakken fra butikken. De brukes ofte i ulike typer mat og drikke, som smoothies, pai og muffins. Blåbær er faktiske de bærene som du bør sørge for å spise litt av hver dag, gjerne sammen med frokosten. Disse søte små bærene passer perfekt til havregrøt, gjerne sammen med en neve mandler.

Kaffe

Er du en av dem som elsker kaffe? Da bør du vite dette. Enkelte undersøkelser har vist at regelmessig, moderat kaffeinntak kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, mens andre undersøkelser har vist at for mye kaffe kan øke risikoen for hjerteproblemer.

Det er viktig å huske på at kaffeinntak påvirker folk forskjellig, men om du drikker mye kaffe bør du sørge for at det er vanlig traktekaffe og ikke kaffe fra rene bønner.

Fysisk aktivitet

For de beste forutsetningene for god helse bør du sørge for å ha et sunt kosthold sammen med regelmessig fysisk aktivitet. Med regelmessig fysisk aktivitet menes det alt fra trening til aktivitet. Er du vanligvis stillesittende? Da bør du sørge for å være mer i bevegelse og her vil noen turer i løpet av uken sammen med vanlig hverdagsaktivitet ha en hel del å si.

Er du en som er glad i søtsaker, men samtidig er litt engstelig for hjertet? Da bør du sørge for å spise så lite som mulig av spesielt lakris. Så mye/lite som én neve lakris til dagen i to uker kan virkelig skape problemer for hjertet.

Lykke til og husk at de beste du kan gjøre for helsen din er å spise variert og holde deg i bevegelse.

Her kan du lese om symptomene på infarkt og hjertesvikt. 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...